| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | Icke årgångsbetecknad |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Francesco Rinaldi & Figli |
| Cuvée | Cannubi |
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 1 191,30 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
Francesco Rinaldi & Figli Barolo DOC CuvĂ©e Cannubi Ă€r en utsökt representant för klassiskt hantverk frĂ„n Piemonte, dĂ€r nebbiolodruvan fĂ„r uttrycka sin fulla potential. Cannubi Ă€r en av Barolos mest anrika vingĂ„rdslĂ€gen, belĂ€get mitt i hjĂ€rtat av Barolo. Ăven om vinet Ă€r "non millĂ©simĂ©", Ă€r varje cuvĂ©e resultatet av strĂ€ng selektering för att bevara elegansen och strukturen som Cannubi Ă€r kĂ€nd för. Vinifikationen sker traditionellt med lĂ„ng maceration och lagring pĂ„ stora slavonska ekfat, vilket ger vinet en komplexitet och finess som Ă€r kĂ€nnetecknande för maisons stil.
Barolo produceras i regionen Langhe i södra Piemonte, dÀr det kontinentala klimatet med varma somrar och svala nÀtter gynnar nebbiolodruvans lÄngsamma mognad. JordmÄnen i Cannubi bestÄr av en unik blandning av sand och mÀrgel, vilket ger vinerna bÄde elegans och en distinkt mineralitet. Regionen har producerat vin i Ärhundraden och Barolo rÀknas till Italiens mest prestigefyllda röda viner, ofta omnÀmnt som "kungen av viner och vinernas kung".
Till denna Barolo rekommenderas rĂ€tter med tydliga smaker och fetma som möter vinets kraft och tanninstruktur. Klassiska piemontesiska rĂ€tter som brasato al Barolo (brĂ€serad oxkött i vin), tajarin med tryffel, eller risotto al Castelmagno passar utmĂ€rkt. Ăven tryffelsvamp och Ă€ldre hĂ„rdostar som Parmigiano Reggiano eller lagrad pecorino harmonierar vĂ€l med den eleganta syran och doftspektrumet av körsbĂ€r, rosenblad, lĂ€der och kryddor.
För att uppleva vinets fulla karaktĂ€r bör det serveras vid 16-18°C. Lufta gĂ€rna vinet i minst en timme innan servering för att lĂ„ta de komplexa aromerna utvecklas. Lagra gĂ€rna nĂ„gra Ă„r till om möjligt â Barolo frĂ„n Cannubi har en utmĂ€rkt lagringspotential och blir harmoniskt mjukare med tiden.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Francesco Rinaldi & Figli - Cannubi kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.