| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2016 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Vallebelbo |
| Cuvée | le filere |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 232,84 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2016 - 2020
|
Mognad
2021 - 2025
|
Kulmen
2026 - 2035
|
Nedgång
2036 - 2045+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Vallebelbo Barolo DOC 2016 Àr ett skolboksexempel pÄ en klassisk Barolo frÄn hjÀrtat av Piemonte. Vinet Àr till hundra procent gjort pÄ Nebbiolo-druvor, den enda tillÄtna druvan i Barolo, och ÄrgÄngen 2016 Àr allmÀnt hyllad för sin balans mellan kraft, syra och elegans. Cuvée le Filere antyder en selektion av de bÀsta druvorna frÄn producentens vingÄrdar, med noggrann hantering under vinifikationen och lÄng lagring pÄ fat, troligtvis uppÄt 24 mÄnader pÄ stora slavonska ekfat. Resultatet Àr ett vin med stor komplexitet, fyllighet och lagringspotential.
Piemonte ligger i den nordvĂ€stra delen av Italien och Ă€r berömt för sina dimhöljda kullar och svala klimat med kontinental prĂ€gel. Jordarna Ă€r kalkrika och leriga, perfekt för Nebbiolo-druvan som stĂ€ller höga krav pĂ„ terroir. Regionen har en rik vintradition och Barolo kallas ofta âkungarnas vin och vinernas kungâ. Nebbiolo utvecklar hĂ€r sin djupa fĂ€rgton och tydliga tanninstruktur samt toner av rosor, körsbĂ€r, tjĂ€ra och subtilt, kryddiga nyanser.
Barolo Ă€r ett vin som trivs ihop med rika köttrĂ€tter och lĂ„ngkok. Klassiska piemontesiska rĂ€tter som brasato al Barolo (kött brĂ€serat i Barolo), viltgrytor eller lĂ„ngkokt oxkind fungerar utmĂ€rkt. Tryffel, sĂ€rskilt den vita frĂ„n Alba, Ă€r en utsökt kompanjon, antingen till pasta eller risotto. Ăven mogna hĂ„rdostar som Parmigiano Reggiano eller Montebore ger en fin samklang med vinets struktur.
Servera Vallebelbo Barolo 2016 vid 17-18°C för att framhÀva dess aromatik och elegans. Dekantera gÀrna vinet minst en timme innan servering, detta ger vinet möjlighet att öppna upp och visa hela sitt spektrum av doft och smak. Vinet har god lagringskapacitet och kommer att utvecklas ytterligare med nÄgra Ärs vila i kÀllaren, men Àr redan nu utmÀrkt till rÀtt mat och tillfÀlle.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Vallebelbo - le filere - 2016 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.