| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | Icke årgångsbetecknad |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Vallebelbo |
| Cuvée | Le Filere |
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 215,52 kr |
|---|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
Vallebelbo CuvĂ©e Le Filere Barolo DOC Ă€r ett rött vin frĂ„n Piemonte i norra Italien, kĂ€nt som en av vĂ€rldens mest prestigefyllda vinregioner. Vinet Ă€r framstĂ€llt huvudsakligen av druvan Nebbiolo, som Ă€r den klassiska druvan för Barolo. Eftersom Ă„rgĂ„ng inte anges â det vill sĂ€ga vinet Ă€r non millĂ©simĂ© â har producenten troligen sökt skapa en jĂ€mn och representativ stil av Barolo genom att blanda olika Ă„rgĂ„ngar. Vinifikationen för Barolo innebĂ€r ofta lĂ„ng skalkontakt och lagring pĂ„ fat, vilket ger vinet bĂ„de struktur och komplexitet. Det hĂ€r vinet borde kĂ€nnetecknas av traditionella Barolo-drag: en djup, granatröd fĂ€rg, aromer av rosor, körsbĂ€r, torkade örter och ibland svamp eller tjĂ€ra. Smaken Ă€r ofta fyllig och strĂ€v med markerade tanniner.
Piemonte Ă€r en region med stor vinmakarhistoria. Barolo-distriktet, belĂ€get runt byarna La Morra, Barolo, Castiglione Falletto och Monforte dâAlba, har kalkstensrika jordar som ger Nebbiolo sin elegans och komplexitet. Klimatet Ă€r kontinentalt med varma dagar och svala nĂ€tter, vilket förlĂ€nger mognadsprocessen och utvecklar druvans aromprofil. Piemonte Ă€r Ă€ven hem för ett dignande kök, rikt pĂ„ tryffel, svamp och vilt.
Barolo Ă€r ett vin som krĂ€ver mat och lĂ€mpar sig utmĂ€rkt till kraftiga köttrĂ€tter. Prova gĂ€rna detta vin till klassiska piemontesiska rĂ€tter som brasato al Barolo (nötkött brĂ€serat i vin), vilt, eller en risotto med tryffel och svamp. Ăven lĂ„nglagrade hĂ„rdostar, exempelvis Parmigiano Reggiano, Ă€r fina sĂ€llskap till vinets tanniner.
För bÀsta smakupplevelse rekommenderas att servera Barolo vid 16-18°C, gÀrna efter en timmes dekantering sÄ att vinets alla nyanser fÄr möjlighet att blomma ut. Med rÀtt luftning och temperatur lyfts bouqueten och tanninerna blir mer integrerade, vilket gör vinet mer harmoniskt och njutbart.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Vallebelbo - Le Filere kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.