| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | Icke årgångsbetecknad |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Virna Borgogno |
| Cuvée | Noi |
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 411,54 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
Virna Borgogno CuvĂ©e Noi Ă€r ett rött vin frĂ„n Barolo DOC, Piemonte, Italien. Vinet Ă€r en cuvĂ©e, vilket innebĂ€r att det Ă€r en blandning av olika Nebbiolo-druvor, dĂ„ Barolo alltid Ă€r baserad pĂ„ denna historiska druva. Ăven om detta vin Ă€r non-millĂ©simĂ© (utan angivet Ă„rgĂ„ng), sĂ€kerstĂ€ller producentens kvalitetsarbete och erfarenhet en konsekvent stil och komplexitet. Vinifikationen följer traditionen med lĂ„nga macerationer och lagring pĂ„ ekfat, nĂ„got som ger ett vin med djupa, mogna tanniner, en robust struktur och aromer av körsbĂ€r, rosor, torkade örter och inslag av lakrits och tobak.
Barolo ligger i hjÀrtat av Piemonte, en av Italiens mest berömda vinregioner. Regionen prÀglas av kulliga landskap med kalkrik mÀrgeljord, vilket passar Nebbiolo-druvan perfekt. Klimatet Àr tempererat med kalla vintrar och varma, torra somrar, vilket ger druvorna möjlighet att mogna lÄngsamt och utveckla sina komplexa aromatiska profiler. Piemonte har en lÄng historia av vinodling och Barolo anses ofta vara "kungen av italienska viner", kÀnd för sin lagringsbarhet och sitt nyanserade doft- och smakspektrum.
NĂ€r det gĂ€ller mat och vin Ă€r Virna Borgogno CuvĂ©e Noi i sitt esse med klassiska piemontesiska rĂ€tter som brasato al Barolo (kött gryta lĂ„ngkokt i vin), ravioli del plin fyllda med kött eller tryffel, och smakrika ostar som Castelmagno eller lagrad Taleggio. Ăven rĂ€tter med svamp, vilt eller rostade köttdetaljer lyfter fram vinets djup och elegans. RĂ€tter med höstkaraktĂ€r och jordiga toner matchar sĂ€rskilt vĂ€l med Nebbiolons torkade blom- och kryddnoter.
För optimal upplevelse rekommenderas att servera vinet vid 17â18°C. Dekantera gĂ€rna ett par timmar före servering för att lĂ„ta aromerna blomma ut. Detta vin Ă€r utmĂ€rkt att njuta av redan nu, men kan ocksĂ„ lagras vidare för att utveckla Ă€nnu större komplexitet.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Virna Borgogno - Noi kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.