| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2015 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Virna Borgogno |
| Cuvée | Noi |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 454,86 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2015 - 2019
|
Mognad
2020 - 2026
|
Kulmen
2027 - 2039
|
Nedgång
2040 - 2054+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barolo DOC "Cuvée Noi" 2015 frÄn Virna Borgogno Àr ett elegant vin frÄn hjÀrtat av Piemonte, Italien. Vinet Àr gjort pÄ 100 % Nebbiolo, den ikoniska druvan för Barolo, och ÄrgÄngen 2015 kÀnnetecknas av optimal mognad och finess. Efter noggrant urval av druvor sker jÀsningen under kontrollerade temperaturer, ofta följd av en lÀngre lagring pÄ stora ekfat, vilket Àr traditionellt för Barolo. Det resulterar i ett vin med komplex doft av rosor, körsbÀr, torkade örter och en tydlig ton av lakrits och tjÀra. Strukturen Àr kraftfull men balanserad, med silkeslena tanniner och en lÄng, nyanserad eftersmak.
Piemonte Àr en av Italiens mest berömda vinregioner, belÀgen vid foten av Alperna. Klimatet Àr kontinentalt med kalla vintrar och varma somrar, och dimman ("nebbia") som omsluter kullarna ger Nebbiolo-druvan dess namn. JordmÄnen i Barolo bestÄr frÀmst av kalksten och lera, vilket bidrar till vinets struktur och lagringspotential. Regionen har en lÄng och rik historia av vinproduktion, och Barolo anses vara en av Italiens Àdlaste viner, ibland kallad "kungens vin och vinernas kung".
Barolo Ă€r ett utmĂ€rkt matvin och passar bĂ€st med smakrika köttrĂ€tter som lĂ„ngkokt oxkind, rĂ„djurssadel eller viltstek. För vegetariska alternativ passar en risotto med svamp eller tryffel utmĂ€rkt. Om du vill matcha lokala specialiteter frĂ„n Piemonte Ă€r "Brasato al Barolo" â lĂ„ngkokt nötkött i Barolo â ett klassiskt val. Osten Castelmagno, Ă€nnu en specialitet frĂ„n regionen, harmoniserar ocksĂ„ fint med vinets kraft och syra.
För optimal njutning rekommenderar jag att dekantera vinet och servera det vid 18â20°C. Det kommer dĂ„ bĂ€st till sin rĂ€tt och öppnar upp sina djupa och komplexa aromer.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barolo Virna Borgogno - Noi - 2015 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.