| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2020 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Giacomo Grimaldi |
| Cuvée | Ravera |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 703,95 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2020 - 2024
|
Mognad
2025 - 2031
|
Kulmen
2032 - 2044
|
Nedgång
2045 - 2054+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Giacomo Grimaldi Barolo DOCG Cuvée Ravera 2020 Àr ett rött vin av exceptionell karaktÀr, tillverkat enbart av Nebbiolo-druvan, som Àr kÀnd för sin elegans och lagringspotential. 2020 Ärs ÄrgÄng prÀglas av balans mellan frÀschör och koncentration, nÄgot som tydligt framtrÀder i denna cuvée. Druvorna kommer frÄn den prestigefyllda Ravera-vingÄrden, som med sin kalkrika och leriga jordmÄn ger druvor med aromatisk komplexitet och struktur. Vinifieringen sker traditionellt med lÄng jÀsning och lagring pÄ stora ekfat, vilket ger vinet en djup karaktÀr, integrerade tanniner och komplexa doft- och smaknoter. I glaset avslöjar det typiska aromer av körsbÀr, hallon, rosor och torkade örter samt subtila inslag av kryddor, lÀder och lakrits.
Barolo-regionen ligger i Piemonte, i nordvÀstra Italien, och Àr internationellt erkÀnd för sina kvalitetsviner. Regionen har ett tempererat kontinentalt klimat med varma somrar och svala höstar, vilket frÀmjar en lÄng mognadsprocess för Nebbiolo-druvan. JordmÄnen Àr mestadels kalkhaltig och lerrik, sÀrskilt i Ravera, vilket bidrar till Barolos struktur och aromatiska djup. Historiskt har omrÄdet varit centrum för italiensk vÀxtodling och vintradition i Ärhundraden och Barolo har lÀnge kallats "kungarnas vin och vinernas kung".
Till den hÀr typen av klassisk Barolo rekommenderas flera olika matrÀtter. Prova den gÀrna med rÀtter som lÄngkokt oxkind med tryffel frÄn Alba, risotto med svamp eller en klassisk brasato al Barolo (kött gryta lagad i Barolovin). Vinet passar Àven utmÀrkt till vÀllagrade hÄrdostar och rÀtter med tryffel, som ofta anvÀnds i det regionala köket.
För att vinet ska komma till sin rĂ€tt rekommenderas att servera det vid cirka 17-18°C. Ăppna gĂ€rna flaskan en timme i förvĂ€g eller dekantera för att lĂ„ta dofterna och smakerna utvecklas fullt ut. Denna Barolo kan njutas nu men har dessutom stor lagringspotential för de kommande 10-15 Ă„ren.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Giacomo Grimaldi - Ravera - 2020 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.