| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2023 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | Vino Italia |
| Region | Emilia-Romagna |
| Beteckning | Emilia-Romagna |
| Slott / Egendom | Maestro |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 11 025,16 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2024 - 2024
|
Mognad
2025 - 2027
|
Kulmen
2028 - 2030
|
Nedgång
2031 - 2033+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Sangiovese | 70 % |
| Lambrusco | 20 % |
| Barbera | 10 % |
Maestro 2023 frĂ„n Emilia-Romagna Ă€r ett rött, torrt vin som representerar den italienska regionens rika vintradition. Druvorna kommer frĂ„n bördiga marker dĂ€r klimatet Ă€r kontinentalt med varma somrar och svala vintrar, vilket ger druvorna bra mognad och frĂ€schör. Ăven om producenten inte specificerar druvsorterna, anvĂ€nds ofta Sangiovese, Barbera eller Bonarda i just detta omrĂ„de, vilket ger eleganta viner med pigg syra, rödfruktighet och mjuka tanniner. Vinifiering sker oftast i temperaturkontrollerade tankar för att bevara fruktighet och friskhet, sĂ€rskilt i yngre Ă„rgĂ„ngar som 2023.
Emilia-Romagna Ă€r en av Italiens mest dynamiska vinregioner, kĂ€nd för sina varierande jordar â frĂ„n Apenninernas lera och kalk till Po-slĂ€ttens alluviala jordar. Klimatet gynnar bĂ„de vita och röda druvor, och regionen bĂ€r pĂ„ en lĂ„ng historia inom mat och vin, hem för bĂ„de Parmaskinka och Parmesanost. Vinmakningen har modernt fokus men respekterar ocksĂ„ de klassiska traditionerna, vilket Ă„terspeglas i viner som Maestro.
Ett vin som Maestro passar sĂ€rskilt bra till italienska klassiker. Testa den gĂ€rna till lasagne al forno, tagliatelle med ragĂč eller grillad salsiccia. Den fungerar Ă€ven utmĂ€rkt till charkuterier, hĂ„rdost som Parmigiano Reggiano eller till kryddiga rĂ€tter frĂ„n det regionala köket. Vinets ungdomliga karaktĂ€r och fruktiga profil gör att det Ă€ven kan matchas med ugnsrostad kyckling med örter eller en svamppasta.
Servera Maestro 2023 vid en temperatur pĂ„ 15â17°C för att bĂ€st lyfta dess aromer och struktur. Dekantera gĂ€rna vinet en kort stund om du vill öppna upp de unga frukterna ytterligare. Njut av detta vin nu för maximal frĂ€schör och energi.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Emilia-Romagna Maestro - 2023 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.