| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2022 |
| Land | Portugal |
| Beteckningstyp | IGP |
| Region | Alentejo |
| Beteckning | Alentejano |
| Slott / Egendom | Tiago Cabaco |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 173,17 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2022 - 2023
|
Mognad
2024 - 2027
|
Kulmen
2028 - 2031
|
Nedgång
2032 - 2035+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Alicante Bouschet | - |
| Aragonês | - |
| Trincadeira | - |
Tiago Cabaco 2022 Ă€r ett rött vin frĂ„n Alentejo-regionen i Portugal, klassificerat som Alentejano IGP. Vinet framstĂ€lls av lokala druvsorter, vanligtvis en blandning av Aragonez (Tempranillo), Trincadeira, och Alicante Bouschet, vilket Ă€r typiskt för omrĂ„det. Ă
rgÄngen 2022 erbjuder ungdomliga och fruktiga toner, dÀr vinifikationstekniken oftast fokuserar pÄ att bevara frÀschör och uttryck för druvornas intensiva aromer snarare Àn tyngd och kraft. Druvorna kommer frÄn de soldrÀnkta slÀtterna kring Estremoz och Borba, dÀr de fÄr optimal mognad under Portugals generösa sol.
Alentejo har blivit ett av Portugals mest dynamiska vinomrÄden. Regionen karaktÀriseras av ett varmt, torrt klimat med lÄnga heta somrar och korta milda vintrar, perfekta för att skapa mogna och generösa viner. JordmÄnen varierar med bÄde lerig kalksten och skiffer, vilket bidrar till komplexitet och struktur i vinerna. Historiskt har Alentejo utvecklats frÄn att frÀmst vara leverantör av enkla viner till att idag anses vara en kÀlla för moderna, högklassiga flaskor som ÀndÄ behÄller sin starka terroirkaraktÀr.
Stilen hos detta vin gör det mycket mĂ„ngsidigt till mat. Det passar utmĂ€rkt till grillade köttrĂ€tter, sĂ€rskilt lamm eller nötkött med rosmarin eller timjan, som samspelar med vinets aromer av mörka bĂ€r och kryddor. Till traditionella portugisiska rĂ€tter sĂ„som porco preto (svart iberisk gris) eller grytrĂ€tter med bönor och korv fungerar vinet mycket vĂ€l. Ăven lagrade hĂ„rdostar frĂ„n regionen, som Queijo de Nisa, utgör fina kombinationer.
För att avnjuta Tiago Cabaco 2022 optimalt rekommenderas en serveringstemperatur pÄ 16-18°C. Dekantera vinet en kort stund före servering för att framhÀva dess fruktighet och eleganta struktur. Njut av bÄde vinets ungdomliga energi och regionens generösa karaktÀr!
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Alentejano Tiago Cabaco - 2022 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.