| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Mousserande viner |
| Undertyp | Brut |
| Färg | Vitt |
| Årgång | 2001 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Alsace |
| Beteckning | Crémant d'Alsace |
| Slott / Egendom | Louis Sipp |
| Cuvée | Cuvée Traditionnelle |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 346,56 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2001 - 2002
|
Mognad
2003 - 2008
|
Kulmen
2009 - 2012
|
Nedgång
2013 - 2025+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Pinot Blanc | 50 % |
| Auxerrois | 25 % |
| Pinot Gris | 15 % |
| Riesling | 10 % |
Louis Sipp CrĂ©mant dâAlsace CuvĂ©e Traditionnelle 2001 Ă€r ett mousserande vin frĂ„n den prestigefyllda regionen Alsace i nordöstra Frankrike. Denna crĂ©mant tillverkas enligt mĂ©thode traditionnelle, samma metod som anvĂ€nds för champagne, vilket innebĂ€r en andra jĂ€sning pĂ„ flaska som ger vinet sina fina, ihĂ„llande bubblor och komplexitet. Ă
rgÄngen 2001 ger extra mognadstoner och djup. Druvblandningen bestÄr oftast av en kombination av pinot blanc, pinot gris, chardonnay och pinot noir, dÀr varje sort bidrar med balans mellan frukt, syra och struktur. Louis Sipps engagemang för ekologiska och hÄllbara metoder prÀglar denna eleganta cuvée med en frisk syra, inslag av gula Àpplen, citrus, rostat bröd, mandel och subtila honungstoner frÄn lÄng flasklagring.
Alsace Ă€r en vinregion med en unik blandning av fransk och tysk kultur, kĂ€nd för sitt svala klimat och varierande jordmĂ„n â framför allt kalksten, mĂ€rgel och granit. Det svala klimatet tillför druvorna en frisk syra, idealisk för mousserande viner av hög klass. Regionen har en lĂ„ng historia av vinodling som gĂ„r tillbaka till romartiden och Ă€r sĂ€rskilt uppskattad för sina aromatiska viner med uttrycksfullt ursprung.
CrĂ©mant dâAlsace passar utmĂ€rkt som aperitif men skiner Ă€ven till mat. Till denna mogna cuvĂ©e rekommenderas eleganta och smakrika rĂ€tter sĂ„som tarte flambĂ©e (en traditionell Alsace-pizza med crĂšme fraĂźche och lök), fĂ€rska ostron, grillade pilgrimsmusslor, kyckling i vinĂ€gersĂ„s eller en getostsallad. Ăven rökt lax och enklare tapas med skinka och oliver lyfter vinet.
Servera vinet vĂ€l kylt för att lyfta fram frĂ€schören och bubblorna â idealisk temperaturnivĂ„ Ă€r 6â8°C. Dekantera inte, men hĂ€ll gĂ€rna varsamt i höga glas för att bevara bubbelns elegans. Under lagringen har vinet förmodligen utvecklat ett djup och en viss mogen komplexitet, sĂ„ njut gĂ€rna i sĂ€llskap av goda vĂ€nner och fina smaker.
Öka hanteringen av din vinkällare i Mousserande viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Mousserande viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Mousserande viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Mousserande viner Crémant d'Alsace Louis Sipp - Cuvée Traditionnelle - 2001 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.