| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2003 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Bordeaux |
| Beteckning | Saint-Estèphe |
| Klassificering | Grand Cru |
| Slott / Egendom | Cos d'Estournel |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 2 924,10 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2003 - 2009
|
Mognad
2010 - 2017
|
Kulmen
2018 - 2027
|
Nedgång
2028 - 2042+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Cabernet Sauvignon | 65 % |
| Merlot | 32 % |
| Cabernet Franc | 2 % |
| Petit Verdot | 1 % |
ChĂąteau Cos dâEstournel 2003 Ă€r ett Bordeauxvin frĂ„n Saint-EstĂšphe, och rĂ€knas som Grand Cru enligt 1855 Ă„rs klassificering. Vinet produceras frĂ€mst pĂ„ cabernet sauvignon och merlot, med inslag av cabernet franc och petit verdot. Ă
rgĂ„ngen 2003 kĂ€nnetecknas av exceptionell vĂ€rme, vilket resulterade i kraftfulla, koncentrerade viner med rika, mogna tanniner och generös frukt. Cos dâEstournel Ă€r kĂ€nt för sin fyllighet och elegans, ofta med toner av svarta vinbĂ€r, plommon, lakrits, cedertrĂ€ och orientalisk krydda, följt av en imponerande struktur och lĂ„ng eftersmak. Vinet lagras vanligtvis pĂ„ ekfat i 18 till 24 mĂ„nader, vilket ytterligare förfinar dess komplexitet och utvecklingspotential.
Saint-EstĂšphe ligger i MĂ©doc norr om Bordeaux, och dess vinmarker kĂ€nnetecknas av grusiga jordar blandade med lera, vilket ger djupa, strukturerade viner med potens att Ă„ldras vĂ€l. Klimatet domineras av Atlantkustens nĂ€rhet, vilket ger svala nĂ€tter och milda dagar â en kombination som hjĂ€lper druvorna att mogna lĂ„ngsamt och utveckla nyanserad fruktighet och balans. Regionen har en lĂ„ng tradition av vinproduktion och Ă€r idag framför allt kĂ€nd för sina robusta, lagringsdugliga röda viner, ofta aningen stramare Ă€n i de sydligare delarna av MĂ©doc.
Cos dâEstournel 2003 passar utmĂ€rkt till mustiga köttrĂ€tter, gĂ€rna lammstek med örter, lĂ„ngkokt nötkött eller viltrĂ€tter med svamp och rödvinssky. Klassiska, franska rĂ€tter som entrecĂŽte bordelaise eller confit de canard kompletterar vinets struktur och aromer mycket vĂ€l. För vegetariska alternativ rekommenderas rĂ€tter med svamp, rökt aubergine eller linser i mustig sĂ„s.
Servera gÀrna vinet vid 17-18°C, gÀrna efter en timmes karafferande för att vÀcka dess aromer. PÄ detta vis fÄr du ut det mesta av vinets elegans och komplexitet.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Saint-Estèphe Cos d'Estournel - 2003 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.