| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2014 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOCG |
| Region | Veneto |
| Beteckning | Amarone della Valpolicella |
| Slott / Egendom | Castelforte |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 254,50 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2014 - 2017
|
Mognad
2018 - 2022
|
Kulmen
2023 - 2031
|
Nedgång
2032 - 2043+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Corvina | 70 % |
| Rondinella | 20 % |
| Molinara | 10 % |
Castelforte Amarone della Valpolicella 2014 Ă€r ett imponerande rödvin frĂ„n hjĂ€rtat av Venetien i norra Italien, framstĂ€llt pĂ„ de klassiska regiontypiska druvsorterna corvina, rondinella och molinara. Ă
rgĂ„ngen 2014 erbjuder en vackert sammansatt balans mellan kraft och elegans, dĂ€r alkholen Ă€r vĂ€l integrerad och tanninerna silkeslena. Vinet har producerats genom appassimento-metoden â druvorna torkas efter skörden vilket koncentrerar sĂ„vĂ€l socker som smakĂ€mnen. Detta ger Amarone dess karakteristiska fyllighet, djupa rubinröda fĂ€rg och aromer av körsbĂ€r, torkad frukt, kakao och subtila toner av kryddor.
Venetien Ă€r en av Italiens mest respekterade vinregioner, med ett klimat som prĂ€glas av varma somrar och milda vintrar. Sluttningarna kring Valpolicella har vĂ€ldrĂ€nerade kalkstens- och morĂ€njordar som bidrar till komplexiteten i vinerna. Regionen har en lĂ„ng och rik historia av vinodling â traditionen att torka druvor för att framstĂ€lla amarone gĂ„r tillbaka till antiken. Klimatet och den unika terroiren Ă€r avgörande för vinets djupa, örtiga aromer och lĂ„nglivade struktur.
Amarone della Valpolicella Ă€r ett utsökt vin att kombinera med mustiga rĂ€tter av nötkött, lamm eller vilt. Klassiska italienska rĂ€tter som osso buco eller en lĂ„ngkokt ragu Ă€r utmĂ€rkta val. Ăven en krĂ€mig polenta med svamp eller lagrade hĂ„rdostar som Parmigiano Reggiano kompletterar vinets fyllighet och intensitet. Vinet kan ocksĂ„ avnjutas till charkuterier eller mörk choklad.
Servera vinet vid 18â20°C för att bĂ€st framhĂ€va dess aromer och fylliga smaker. Caraffering rekommenderas minst en timma innan servering för att öppna upp vinets alla nyanser. Vinet har stor lagringspotential, men Ă€r redan nu angenĂ€mt utvecklat och fĂ€rdigt att njutas i goda vĂ€nners lag.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Amarone della Valpolicella Castelforte - 2014 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.