| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | Icke årgångsbetecknad |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Apulien |
| Beteckning | Ospecificerad |
| Slott / Egendom | Casa Marco |
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 92,06 kr |
|---|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Primitivo | 60 % |
| Negroamaro | 40 % |
──── 🍷 ────
👉 Eller Upptäck appen i detalj
Viniou – enklare hantering av din vinkällare
Casa Marco Rouge är en italiensk rödvinstolkning från de sydliga Pouilles, den soldränkta klacken av Italien. Som ett omisskännligt torrt vin kombinerar det den värme och frukt som är så typisk för området. Även om årgången inte är specificerad och druvsorten inte uttryckligen anges, kommer många av de röda vinerna härifrån från druvor som Primitivo, Negroamaro eller Malvasia Nera. Dessa bidrar ofta med djup färg, fyllig kropp samt toner av mogen mörk frukt och ibland kryddighet. Vinifieringen i Pouilles sker numera ofta med modern teknik för att bevara friskheten och framhäva de saftiga och aromatiska kvaliteterna hos druvorna.
Pouilles-regionen präglas av ett varmt, nästan torrt medelhavsklimat, vilket ger långa, heta somrar och milda vintrar. Jordarna växlar mellan kalkrik lera, rödaktig jord och stenig mark, vilket bidrar till koncentration och karaktär i de druvor som odlas här. Regionen har en rik vinodlingstradition som går tusentals år tillbaka, och har de senaste decennierna tagit stora kliv mot högre kvalitet och framgångsrika ursprungsviner.
Casa Marco Rouge är utmärkt som följeslagare till det rustika syditalienska köket. Prova det gärna till grillade kötträtter som lammkotletter med örter, italienska korvar eller slow-cooked ragu på nötkött. Även rätter med aubergine, som melanzane alla parmigiana, samt medelstarka, lagrade hårdostar från regionen, lyfter vinets frukt och struktur. Lokala pastarätter med tomat, vitlök och färska örter utgör också harmoniska sällskap.
För optimal upplevelse rekommenderas att servera vinet vid cirka 16–18°C. Då kommer vinets fyllighet, fruktsötma och eventuella kryddighet bäst till sin rätt, samtidigt som eventuella alkoholtoner hålls i balans. Karaffering i en halvtimme före servering kan hjälpa till att öppna upp dofter och smaker, särskilt om vinet är ungt och kraftfullt.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Ospecificerad Casa Marco kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.