| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2017 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Veneto |
| Beteckning | Valpolicella Ripasso |
| Slott / Egendom | Bolla |
| Cuvée | Le Poiane |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 167,86 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2017 - 2019
|
Mognad
2020 - 2022
|
Kulmen
2023 - 2026
|
Nedgång
2027 - 2031+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Corvina | 50 % |
| Molinara | 20 % |
| Rondinella | 20 % |
| Corvinone | 10 % |
Bolla Valpolicella Ripasso DOC CuvĂ©e Le Poiane 2017 Ă€r ett klassiskt rött vin frĂ„n Venetien, Italien. Denna "Ripasso" Ă€r framstĂ€lld enligt en traditionell metod dĂ€r man lĂ„ter det fĂ€rdigjĂ€sta Valpolicella-vinet jĂ€sa en andra gĂ„ng tillsammans med pressresterna frĂ„n Amarone-produktionen, vilket ger vinet dess karaktĂ€ristiska djup och fyllighet. Druvblenden, ofta baserad pĂ„ Corvina, Rondinella och Molinara, bidrar till en komplex smakprofil dĂ€r körsbĂ€r, plommon, torkad frukt och kryddiga toner Ă€r framtrĂ€dande. Ă
rgÄngen 2017 utmÀrks av rik fruktighet och mjuka tanniner, vilket tillsammans med lagringen ger ett vin med god struktur och fin balans mellan frÀschör och koncentration.
Venetien Àr ett av Italiens mest vÀlkÀnda vinomrÄden och har en lÄng historia av vinproduktion. Klimatet Àr tempererat med milda vintrar och varma, torra somrar, vilket gör att druvorna kan mogna lÄngsamt och utveckla djupa aromer. JordmÄnen, ofta kalkrika lerjordar, ger vinerna struktur och en elegant mineralitet. Regionen har varit banbrytande för den berömda Ripasso-metoden, vilket har bidragit till att ge Valpolicella-vinerna sitt erkÀnnande vÀrlden över.
NĂ€r det gĂ€ller mat passar Valpolicella Ripasso utmĂ€rkt till mustiga köttrĂ€tter som lĂ„ngkokt oxgryta eller vilt, men Ă€ven till grillat kött och mogna hĂ„rdostar. Regionala specialiteter som pastarĂ€tter med tryffel, risotto all'Amarone eller grillade lammkotletter Ă€r perfekta smakkompanjoner dĂ„ de lyfter fram vinets komplexitet och frukt. Ăven smakrika italienska ostar som Monte Veronese fungerar vĂ€l.
Vid servering rekommenderas en temperatur pÄ 16-18°C för att bÀst framhÀva vinets arompalett och sammetslena tanniner. Dekantera gÀrna vinet en timme före servering för att lÄta smakerna blomma ut fullt ut.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Valpolicella Ripasso Bolla - Le Poiane - 2017 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.