| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Vitt |
| Årgång | 2023 |
| Land | Portugal |
| Beteckningstyp | Vinho de mesa |
| Region | Douro |
| Beteckning | Douro |
| Slott / Egendom | Niepoort |
| Cuvée | Redoma |
| Aktuell fas |
Ungdom
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 35 186,67 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2024 - 2025
|
Mognad
2026 - 2030
|
Kulmen
2031 - 2034
|
Nedgång
2035 - 2040+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Rabigato | 40 % |
| Côdega do Larinho | 20 % |
| Viosinho | 20 % |
| Gouveio | 15 % |
Niepoort Redoma Branco 2023 Ă€r ett vitt portugisiskt vin frĂ„n Douro-regionen, signerat det anrika huset Niepoort. Vinet Ă€r en cuvĂ©e, dvs en blandning av flera druvsorter, ofta traditionella druvor som Rabigato, CĂłdega do Larinho, Viosinho och Gouveio, vilka trivs i högt belĂ€gna vingĂ„rdar lĂ€ngs Douro-floden. Ă
rgÄng 2023 bjuder pÄ en friskhet tack vare ett svalt Är dÀr druvorna kunnat mogna lÄngsamt och behÄlla sin naturliga syra. JÀsningen sker till stor del pÄ gamla fat eller i betong för att bevara bÄde frÀschör och komplexitet i aromerna. Resultatet Àr ett vin med subtil fatkaraktÀr, stenfrukt, citrus och blommiga toner, samt en uppfriskande mineralitet.
Douro-dalen Àr en av vÀrldens Àldsta vinregioner, kÀnd för sina spektakulÀra terrasserade vingÄrdar lÀngs de branta sluttningarna. Klimatet Àr kontinentalt med heta, torra somrar och kalla vintrar, medan de skiffer- och granithaltiga jordarna bidrar med en markant mineral struktur till vinerna. OmrÄdet har lÀnge varit synonymt med portvin, men moderna producenter som Niepoort har visat att Douro Àven bjuder pÄ exceptionella torra vita viner.
Redoma Branco 2023 trivs mycket vÀl till mat och passar utmÀrkt till fiskrÀtter, gÀrna grillad torsk eller andra havets lÀckerheter, men ocksÄ till kyckling serverat med rostade grönsaker och milda ostar. För den som vill lyfta regionens kök, testa vinet till bacalhau à Brås, en portugisisk rÀtt pÄ torsk, potatis och Àgg, eller till grillade sardiner.
Detta vin avnjuts bÀst vÀl kylt, vid en temperatur mellan 10 och 12°C. DÄ framtrÀder dess aromatiska nyanser och krispiga syra. LÄt gÀrna vinet luftas kort i glaset för att helt fÄnga dess finstÀmda dofter och smakpalett.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Douro Niepoort - Redoma - 2023 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.