| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2019 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Renato Ratti |
| Cuvée | Marcenasco |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 530,67 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2019 - 2023
|
Mognad
2024 - 2030
|
Kulmen
2031 - 2043
|
Nedgång
2044 - 2053+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Renato Ratti Barolo Marcenasco 2019 Ă€r ett utsökt exempel pĂ„ ett klassiskt Barolo-vin frĂ„n hjĂ€rtat av Piemonte. Detta vin framstĂ€lls uteslutande av Nebbiolo-druvan, vars mĂ„ngfacetterade karaktĂ€r verkligen kommer till sin rĂ€tt hĂ€r. Ă
rgÄng 2019 har prÀglats av en balanserad vÀxtsÀsong och ger ett vin med bÄde kraft och elegans, dÀr vinmakaren skapat en vÀlstrukturerad Barolo med tydliga toner av mogna körsbÀr, rosor, lÀder och kryddor, uppbackade av silkiga tanniner och en lÄng, komplex avslutning. Vinifieringen sker traditionellt med lÄng maceration och lagring pÄ stora ekfat, vilket ger vinet dess djupa fÀrg, komplexa aromer och klassiska struktur.
Piemonte, och sÀrskilt Barolo, Àr en av Italiens mest prestigefyllda vinregioner med anor frÄn antikens Rom. OmrÄdet kÀnnetecknas av böljande kullar, kalkrika lerjordar och ett klimat med kalla vintrar och varma somrar, vilket skapar optimala förutsÀttningar för Nebbiolo. Morgondimman ("nebbia") som ofta sveper över vingÄrdarna ger druvorna lÄngsam mognad och eleganta aromer. Historiskt har Barolo kallats "kungarnas vin och vinernas kung" och anses idag vara en av de mest ÄtrÄvÀrda röda vinerna i vÀrlden.
Ett vin av denna magnitud krĂ€ver mat med bĂ„de kraft och fyllighet. Klassiska rĂ€tter frĂ„n Piemonte, som brasato al Barolo (lĂ„ngkokt nötkött i vin), tryffelpasta, vilt eller risotto med svamp, samsas vĂ€l med vinets rika struktur och aromatiska djup. Ăven vĂ€llagrade, hĂ„rda ostar som Parmigiano Reggiano eller Castelmagno Ă€r utmĂ€rkta sĂ€llskap.
Vid servering rekommenderas att du dekanterar vinet minst en timme före mÄltiden för att lÄta det öppna upp sig. Optimal serveringstemperatur Àr 17-18°C. DÄ kommer bÄde doft och smak bÀst till sin rÀtt, och du fÄr fullt ut njuta av detta storartade Barolo-vins potential.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barolo Renato Ratti - Marcenasco - 2019 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.