| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2016 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Paolo Scavino |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 808,68 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2016 - 2020
|
Mognad
2021 - 2025
|
Kulmen
2026 - 2040
|
Nedgång
2041 - 2055+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barolo frĂ„n Paolo Scavino Ă„rgĂ„ng 2016 Ă€r ett utsökt vin som speglar Nebbiolo-druvans unika karaktĂ€r. Detta vin, framtaget i hjĂ€rtat av PiĂ©mont, har lagrats pĂ„ bĂ„de franska ekfat och i traditionella stora fat, vilket ger en vacker balans mellan fruktighet, elegans och subtila kryddtoner. Ă
rgÄng 2016 Àr anmÀrkningsvÀrt för sin strukturerade och komplexa profil, dÀr aromer av körsbÀr, ros, torkade örter och tjÀra möter mer subtila toner av lakrits och cedertrÀ. Smaken Àr djup, med mogna tanniner och en harmonisk syra som ger vinet en lÄng och ihÄllande eftersmak.
PiĂ©mont Ă€r en av Italiens frĂ€msta vinregioner, kĂ€nd för sina dimhöljda kullar och kulliga landskap. Regionen prĂ€glas av ett kontinentalt klimat med varma somrar och kalla vintrar, vilket bidrar till en lĂ„ng och jĂ€mn mognadsperiod för druvorna. JordmĂ„nen domineras av mĂ€rgel och kalksten, sĂ€rskilt i Barolo-omrĂ„det, vilket ger en sĂ€rskild mineralitet och struktur till vinerna. PiĂ©mont har en lĂ„ng vinmakarhistoria och Barolo har ofta kallats âkungarnas vin och vinernas kungâ, vilket avslöjar den höga kvaliteten och den aktade statusen regionen Ă„tnjuter.
Barolo frÄn Paolo Scavino Àr en fantastisk följeslagare till kraftiga köttrÀtter sÄsom lÄngkokt oxkind, viltstek eller en klassisk piemontesisk brasato al Barolo. Trattkantarellrisotto eller tryffelpasta Àr ocksÄ ypperliga val, dÄ vinets syra och tanninstruktur ramar in de jordnÀra och umamirika smakerna i maten.
För bÀsta upplevelse bör vinet dekanteras i minst en timme innan servering för att öppna upp dess komplexitet. Servera vid en temperatur kring 16-18°C för att framhÀva de nyanserade aromerna och nyckfulla smakerna som prÀglar denna Barolo frÄn en exceptionell ÄrgÄng.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Paolo Scavino - 2016 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.