| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | Icke årgångsbetecknad |
| Land | Sydafrika |
| Region | Kustområdet |
| Beteckning | Stellenbosch |
| Slott / Egendom | Stellenbosch Reserve |
| Cuvée | Vanderstel |
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 17 476,05 kr |
|---|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Cabernet Sauvignon | 55 % |
| Merlot | 25 % |
| Cabernet Franc | 10 % |
| Malbec | 5 % |
| Petit Verdot | 5 % |
──── 🍷 ────
👉 Eller Upptäck appen i detalj
Viniou – enklare hantering av din vinkällare
Stellenbosch Reserve Cuvée Vanderstel är ett sydafrikanskt rödvin från den ansedda Stellenbosch-regionen i Kapprovinsen. Detta vin, utan angiven årgång, är en blend – alltså en cuvée – vilket betyder att det är framställt av flera olika druvor, vanligtvis med Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz och ibland Petit Verdot eller Cabernet Franc i sydafrikanska blandningar. Vinframställningen sker traditionellt med fokus på tydlig frukt och balans mellan kraft och elegans, vilket också återspeglar ambitionen hos producenterna i området. Man kan räkna med en djup, fyllig färg samt aromer av mörka bär, cederträ, plommon och subtila kryddiga toner från fatlagring.
Stellenbosch är ett av Sydafrikas äldsta och mest prestigefyllda vinområden, med en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1600-talet. Regionen har medelhavsklimat med varma, torra somrar och svala, regniga vintrar, vilket ger förutsättningar för långsam druvmognad och god syra. Jordarna varierar stort, men granit och nedbrutna sandstensjordar dominerar, vilket bidrar till koncentration och komplexitet i vinerna. Stellenbosch är särskilt känt för högklassiga rödviner på klassiska druvsorter och regionen har varit ledande i den sydafrikanska vinrevolutionen sedan 1990-talet.
Till en kraftfull och elegant cuvée som denna passar maträtter med generös smakrikedom. Grillat kött, exempelvis lammracks med örtmarinad eller biff med rostad vitlök och pepparsås, är klassiska kombinationer. Sydafrikanska rätter som bobotie (kryddad köttfärsgratäng med frukt och curry) eller boerewors med chutney lyfter också vinets frukt och krydda. För den vegetariska tallriken rekommenderas gärna en auberginegratäng med rökt paprika och linser.
Stellenbosch Reserve Cuvée Vanderstel kommer till sin rätt när den serveras vid cirka 16-18°C. Dekantera gärna vinet en timme före servering för att låta aromerna utveckla sig fullt ut. Då får du njuta av hela dess djup och komplexitet.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Stellenbosch Stellenbosch Reserve - Vanderstel kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.