| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2010 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Massolino |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 920,55 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2010 - 2014
|
Mognad
2015 - 2019
|
Kulmen
2020 - 2034
|
Nedgång
2035 - 2049+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Massolino Barolo DOC 2010 Ă€r ett vin som tillverkats exklusivt pĂ„ Nebbiolo-druvan, nĂ„got som Ă€r obligatoriskt för Barolo enligt appellationsreglerna. Ă
rgĂ„ng 2010 kĂ€nnetecknas av god balans och lagringspotential, tack vare relativt svala vĂ€derförhĂ„llanden under vĂ€xtsĂ€songen. Vinet kommer frĂ„n traditionellt hyllade vingĂ„rdar i Massolino-familjens Ă€go i Serralunga dâAlba, en by kĂ€nd för kraftfulla, strukturerade Barolo-viner. Efter manuell skörd har druvorna vinifierats traditionellt med lĂ„ng skalkontakt och lagrats pĂ„ stora slavonska ekfat, vilket ger vinet ytterligare komplexitet och elegans samt ett tydligt uttryck för terroir.
Piémont Àr en av Italiens mest berömda vinregioner, sÀrskilt berömd för sina Nebbiolo-baserade viner. Regionen ligger i nordvÀstra Italien, omgiven av Alperna, vilket bidrar till stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Detta i sin tur ger druvorna lÄngsam mognad och koncentrerade aromer. JordmÄnen i Barolo utgörs huvudsakligen av kalkrika lerjordar, som ger struktur och lagringsduglighet Ät vinerna. Piémont har ocksÄ en rik historia av vinodling och hela omrÄdet prÀglas av smÄskaliga familjeegendomar och ett starkt fokus pÄ kvalitet.
Med sin imponerande struktur, generösa tanniner och komplexa bouquet pÄminnande om rosor, torkad frukt, tryffel och lakrits Àr Massolino Barolo 2010 idealisk till klassiska piemontesiska rÀtter. Kanske det mest naturliga Àr att servera den till rÀtter med vit tryffel frÄn Alba, exempelvis en risotto eller fÀrsk pasta, men den passar ocksÄ mycket vÀl till lÄngkok, vilt, lammstek samt hÄrdlagrade ostar som Parmigiano Reggiano. Prova gÀrna med brasato al Barolo, en lÄngkokt högrev i vin, för en autentisk regional upplevelse.
Servera vinet vid 17-18°C i stora kupglas, gÀrna efter nÄgon timmes dekantering för att lÄta aromerna utvecklas. Vinet kan lagras ytterligare, men Àr nu pÄ vÀg in i sin bÀsta fas dÀr bÄde frukt och mognad sÀtter sin prÀgel.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Massolino - 2010 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.